Monday, September 12, 2011

Selangkah Ke Depan Jer

Banyak sangat perkara yang mencabar sejak kebelakangan ini. Kadang -kadang tak terbuat dek terasa pendek nya waktu dan lelah nya diri mama sejak akhir-akhir ini..... Tapi mama mesti kuatkan semangat dan mesti tabah.... walau apa pun.........!!

Terasa mama harus buat sesuatu untuk perbaiki diri dan motivasi untuk kesejahteraan minda dan fikiran. Mama dah melangkah sedikit kedepan dengan mencuba sesuatu yang agak drastik dan agak berisiko.

Langkah demi langkah mama telah ambik dan akhir nya mama telah berjaya mendapatkan sebuah tempat untuk sambung hobi menjahit mama yang dah jadi huruhara di rumah sendiri.

Mama dapat menyewa sebuah lot di sebuah Mall kepunyaan PKNK untuk mama terus berkarya dengan fabrik mama yang semakin menimbun tu...... Aduh, ni mama kena kuat kerja ni.... double or triplekan kekuatan diri dan mental untuk berjaya.......

Tapi kadang-kadang terasa mama kesaorangan jer........... walau pun ada gerakkan tapi terasa semua macam dalam paksaan........ Tak pe laaa kan........ Dah agak masak dengan semua tabi'i tu.....!

Diah, kuatkan diri dan cekalkan hati.... jangan mengalah. InsyaAllah!!!!!

Dah bayar semua yang perlu dibayar dan dah ada kunci di tangan..... well?????

No comments: